Projekt


Mycket jag gjort har gjorts i arbetets vÀgnar och jag kan dÀrför inte visa upp allt hÀr. Jag tar mig dock friheten och berÀtta lite om dom.


Jag gillar att ha mÄnga bollar i luften, i alla fall blir det lÀtt att jag har mÄnga bollar i luften, och "gillar lÀget" dÀrefter. Jag anser delvis att om man kör fast i ett arbete sÄ ska man inte sitta och stÄnga pannan blodig tills problemet löst sig, utan istÀllet gÄ vidare med annat arbete. Ofta kommer lösningen sjÀlvmant och man har dÄ anvÀnt tiden pÄ ett mer effektivt sÀtt.
 Det blir lĂ€tt mĂ„nga bollar i luften hemma. Det saknas tid, material eller sĂ„ Ă€r det invĂ€ntan pĂ„ svar frĂ„n ex. nĂ„got forum pĂ„ nĂ„got problem man vĂ€ntar pĂ„. Medan jag invĂ€ntar fortsĂ€tter jag pĂ„ ett tidigare arbete eller sĂ„ startar jag igĂ„ng ett nytt.
 Efter att inset, mycket tack vara min omgivnings pĂ„pekande, att det fanns mĂ„nga halvfĂ€rdiga saker i min nĂ€rhet, beslöt jag mig för att jobba mer projekt mĂ€ssikt. Med detta menar jag att jobba mer strukturerat och pĂ„ ett mer kontrollerat sĂ€tt ex. dokumenterar var ett jobb börjar, var jag befinner mig och var det ska sluta. PĂ„ detta sĂ€tt kan jag ha kontroll var jag stannat upp, eller tagit en paus i projektet och dĂ€rifrĂ„n lĂ€tt fĂ„nga upp det dĂ€r jag slutade.
 Det finns halvfĂ€rdiga saker idag med, men jag behöver inte Ă€gna 1/2 dag Ă„t att fundera pĂ„ vad jag gjorde sist för att kunna fortsĂ€tta.

HÀr visar jag upp nÄgra av dom projekt jag Ästadkommit eller hÄller pÄ med. Jag vill ocksÄ visa projekt som tyvÀrr pg.a. tidsbrist fÄtt stanna i tanken.
 Vissa saker Ă€r smĂ„saker jag gjort, ofta Ă€r dessa delar i nĂ„got större projekt, men som Ă€nnu kanske inte riktigt Ă€r redo att se dagens ljus.

Varför skjuta upp till morgondagen, det du kan skita i helt ?
Eller pÄ ett mer fackmÀssigt utryckt sÀtt : Det handlar om att prioritera !
I ett projekt handlar det om att se vilka idéer som Àr vÀsentliga, och vilka som inte Àr det. Ibland inser man detta för sent och mÄste backa. Uttrycket "Kill your darling" betyder att just kunna, och inte minst orka, ta bort saker som inte har med projektets mÄl att göra, hur fÀst man Àn Àr vid dom.

Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates